Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Patchwork på snor

Patchworkskolen
Du kan lave smukke kurve med patchwork rulle på snor.

INDEN DU GÅR I GANG

Tjek, om din symaskine er solid nok til at sy i polysnoren. Der skal ikke så meget til, som man tror, men tjek det for en sikkerheds skyld.

Husk at bruge en kraftig nål. Sørg for at have godt med knappenåle parat til at holde stofstrimlen fast til snoren. Det kan være en god hjælp at bruge en strikkepind til at holde arbejdet på plads, mens der sys. Polysnoren, der er brugt, er et almindelig blåt reb, som kan købes i alle byggemarkeder.

Følg syvejledningerne for at forme bundene, og sy sammen med den nævnte zigzagsøm. Sømmen skal sys, så den rammer begge rebsider. Ved at ændre på arbejdets vinkel i symaskinen, ændrer du skålens form. Afslutningen kan ske på samme måde som øgningen, nemlig ved at tynde snoren ud, så enden bliver tyndere og tyndere. Farveskift og afslutninger kan ”skjules” ved at  dekorere med perler, knapper o.l. Prøv dig frem, og glæd dig over de mange muligheder.

God fornøjelse.

Annonce
Sådan starter du
1. Start med at skære stofstrimler i en vinkel på 45 grader. Fold et stykke kvadratisk stof til en trekant, pres, fold ud og anvend folden som rettelinje.
Bruger du tynd snor (4 mm), skæres strimlerne i 1,5 cm’s bredde og vælger du at bruge tyk (6 mm) snor skæres strimlerne i en bredde på 2 cm.

Klargøring af snor
Træk snoren ud fra rullens midte, trevl enden lidt op og klip efterfølgende enderne af i tre forskellige længder med ca. 2 cm’s interval.
Start ca. 6 cm under den korteste snorende. Hold en stofstrimmel ind mod snoren, og rul stoffet om og op imod snorenderne.

2. Rul stofstrimlen helt op til den øverste snorende.

3. Bøj spidsen af stofstrimlen ned, og rul strimlen tilbage til det sted, hvor du begyndte.

4. Fortsæt med at rulle stof på snoren, idet det holdes fast med knappenåle, der sættes i, efterhånden som arbejdet skrider frem. Bemærk, at det er vigtigt at sno stoffet i samme retning hele arbejdet igennem.

ØGNING AF SNOR
1. Klip enden af snoren i tre forskellige længder som beskrevet ved starten. Klip det nye snorstykke til på samme måde, og læg enderne mod og i forlængelse af hinanden, idet en lille overlapning (af enderne) dog ingen betydning har for det færdige resultat.

2. Vikl tape (gerne lidt fast), omkring enderne. Stram samtidig tapen til, så snoren får en ensartet tykkelse. Fortsæt efterfølgende med at rulle stof på.

ØGNING AF STOFSTRIMLER
1. Øg stofstrimlerne ved at lægge den nye stofstrimmel på, så den overlapper den forrige, og hold sammen med en knappenål.

2. Fortsæt med at rulle, idet der samtidig sættes knappenåle i med jævne mellemrum

RUND BUND
1. Rul den stofbeklædte snor til en lille snegl med en diameter på ca. 3 cm.

2. Læg sneglen i symaskinen, og sy fra centrum og ud, idet der startes så langt inde som muligt. Fortsæt, og hold hele tiden snoren til langs kanten, vær opmærksom på, at stinget skal have fat i begge snorsider. Sy rundt, til bunden har den ønskede størrelse.

OVAL BUND
1. Fold enden af snoren i alt 6 cm ned, hold de to snorsider tæt sammen, og sy fra bøjningen og ud, idet stingene skal have fat i begge snorsider.

2. Fold igen rebet, så enden nu ligger i midten, og sy igen fra bøjningen og ud. Fortsæt sådan, til bunden har den ønskede størrelse.

Tekst: Inga Walløe Pantzar
Publiceret: 23-06-2009

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Babysæt 24 mar 2017 12:53 Anne Mette Madsen
Cardigan 24 mar 2017 12:11 Anne Mette Madsen
Sommerkjole 19 mar 2017 16:07 Elisabeth120312
Sovehynde 9 mar 2017 12:58 raha
Rainbow Loom 1 7 mar 2017 21:22 byGuggenheim
Sprutter 28 feb 2017 14:42 raha
Fingervanter 20 feb 2017 09:09 Elisabeth120312

Dagens lækkeri