Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Sjov strikket kat

Strik
Brug dine garnrester og strik denne søde lille kat.

Garn: Bouclegarn fra Garnstudio. Derudover strømpegarn i mørkeblåt/lyseblåt meleret samt hvidt

 

Pinde: strømpepinde nr. 3.

Tilbehør: 2 små knapper til øjne, en lille perle til næse, 12 pibe-rensere til ben samt fibervat. Derudover en nål uden spids til montering.

 

Katten strikkes i glatstrik.

Krop: Slå 22 m op med det melerede garn. Strik lige op i glatstrik-ning, til arb måler ca. 8,5 cm, 1. p strikkes vrang (= vrangsiden). Luk af.

Ben: Slå 18 m op med det melerede garn, og fordel m på 3 pinde med 6 m på hver pind. Strik rundt i glat, og når foden måler ca. 2 cm tages ind, idet m strikkes sm 2 og 2 (= 9 m på omg). Der strik-kes nu rundt, til benet måler 7 cm. Luk alle m af. Strik 4 ben i alt.

Hoved: Slå 27 m op med det melerede garn og fordel m på 3 pinde. Strik rundt i glat, til arb måler 2 cm, og skift derefter til det hvide strømpegarn. Efter 3 omg med det hvide garn tages på næste omg ind ved at strikke de to første og de to sidste m på hver p sammen (= 7 m på hver pind). Strik en omg over de 21 m, derpå strikkes igen de to første og de to sidste m på hver p sammen (= 5 m på hver pind). Der strikkes endnu en omg, hvorefter de 15 m lukkes af.

Øre: Slå 9 m op og strik 10 p glat. Strik nu de sidste 2 m sammen i slutn af hver pind, indtil der er 1 m tilbage. Bryd garnet, og træk garnenden igennem m. Strik et øre magen til.

Hale: Strikkes som en rund snor. Vælg pinde, der er tyndere end man ellers ville bruge til det aktuelle garn. Slå 5 m op og strik 1 p ret. Vend ikke arbejdet, men skub maskerne til modsatte ende af pinden, og byt om på pindene i venstre og højre hånd. Træk garnet frem til første maske, og strik alle masker ret igen. Ved altid at strikke i samme retning bliver strikketøjets sider samlet til et rør, som illuderer en hale. Strik, til halen har den ønskede længde, og strik derefter m sm 2 og 2, til der er 1 m tilbage. Bryd garnet, og træk garnenden igennem m.

Montering: Fold det strikkede stykke til krop sammen, og sy sammen forneden og i den ene ende. Fyld passende med fibervat i kroppen, og sy kroppen sammen foran. Vend vrangen ud på hove-det, og sy det sammen forneden (det bliver pænere, når det sys sammen på vrangen). Vend hovedet tilbage til retsiden, fyld fiber-vat i, og sy det sammen foroven. Sy to små knapper på til øjne, og sy en lille perle på til næse. Broder munden under næsen med stik-kesting, anvend samme garn som til knurhår. Knurhårene trækkes igennem i højde med næsen med en nål. Sy ørerne øverst på hove-det. Sy hovedet på kroppen. Bøj en piberenser i den ene ende på ca. 2 cm, stop den ned i benet, så piberenseren med den bøjede del en-der nede i foden. Put 3 piberensere i hvert ben. Fyld passende fi-bervat rundt om piberenserne i foden, og sy herefter foden sammen forneden. Det overskydende på piberenserne, der stikker op af be-net, presses under monteringen ind i kroppen, så benene bliver sta-bile at stå på. Monter alle 4 ben ens, og sy dem på kroppen. Sy ha-len på. Når benene bøjes ved anklen, får tøjdyret fødder, det kan stå på.

Annonce

 

Opskriften er fra Hendes Verden nr 41, 2008

Tekst: Sys Meulengracht-Madsen
Foto: Anitta Berhendt
Publiceret: 06-05-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Hendes Verden i denne uge

Ugens spørgsmål

Hvilken gave ville du helst have med, hvis du skulle tegne et abonnement på Hendes Verden?

Skønt bagværk

Dagens lækkeri